Estem treballant per donar a la gent la possibilitat de ser propietària de la seua energia ajudant, al mateix temps, a mitigar el canvi climàtic i implantar fonts d’energia renovables. Les comunitats energètiques són cooperatives de consumidors que comparteixen plaques fotovoltaïques per tal de generar l’energia que consumeixen en les seues llars. Algunes comunitats arriben a produir tota l’energia que consumeixen els participants i algunes ofereixen una disminució important de la factura de la llum.

L’ajuntament cedirà teulades de grans edificis públics i altres espais per ubicar les plaques necessàries, de forma que la gent que no té teulada també pot accedir a la producció d’energia solar. Les comunitats energètiques reben importants subvencions de l’IVACE, atès que se consideren bàsiques per garantir la nostra sobirania energètica, i per tant es redueix molt la inversió necessària.

En les reunions es presentarà aquesta informació per tal de constituir el grup mínim de persones necessari per desenvolupar la comunitat energètica i s’acordarà el funcionament d’aquesta.