Hui volem fer un record i un reconeixment als nostres regidors (Jordi Caparrós i Amparo Albalat) i a Pepe Garrigós (com alcalde) que van coordinar durant 8 anys de govern l’elaboració del Pla General que es va aprovar en maig. Un treball de formiguetes i poc vistós, que s’havia iniciat el segle passat i estava enquistat, però que facilitarà el creixement urbanístic i el futur del municipi. Una nova planificació urbanística actualitzada a les exigències actuals, al mateix temps que dissenya l’ Alcúdia de Crespins del futur d’una forma sostenible i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, fent viable, a més, el creixement industrial del poble.

El nou PGOU, contempla l’ampliació del polígon industrial, que es podrà realitzar conjuntament o en tres fases, segons les necessitats de sòl industrial facilitant, així, la implantació d’empreses i creació de nous llocs de treball. A més, es protegeix el riu Sants tal i com exigia la seua declaració com a Zona Humida el 2002, preservant els seus valors i fent accessible per a la seua utilització ciutadana de l’espai compatible amb els valors ambientals reconeguts. El Pla també preveu dotacions públiques i dissenya unitats d’execució en el Riu Nou, Batà i la Zona de l’Estació per a facilitar la culminació del nucli urbà, fent les obres d’urbanització necessàries per a obtindre les dotacions viàries, zones verdes i equipaments que falten per executar, permetent així la construcció de nous habitatges.

També es delimiten els sectors de minimització d’impacte territorial, a aquest efecte de permetre que les edificacions en el sòl no urbanitzable, en el marge de la disciplina urbanística acabada abans del 20 d’agost de 2014, puguen dotar-se de clavegueram i accés per als vianants al vial d’accés, perquè a aqueixa forma puguen aconseguir llicència d’ocupació i una plena legalitat. Pel que fa al catàleg Béns de Rellevància Local, van quedar protegits el Nucli Històric Tradicional, Ermita del Santíssim Crist de la Muntanya Calvari, Casalicis del Calvari, l’Església Parroquial de Sant Onofre, la Ximenia del Batà i els retaules ceràmics de Sant Rafael i del Crist del Calvari.

Com podeu vore, tot un esforç per millorar la nostra vida i economia i també una mostra d’estima pel nostre poble i el seu patrimoni natural, cultural i arquitectònic.