L’ Alcúdia de Crespins presenta al·legacions contra el projecte de Adif i demana solucions abans de trencar el poble en dos.

NOTA DE PREMSA

Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins

Gabinet de premsa i comunicació

29 de octubre de 2015

L’ Alcúdia de Crespins presenta al·legacions contra el projecte de Adif i demana solucions abans de trencar el poble en dos.

El govern municipal s’oposa al començament de les expropiacions propostes en l’acord Adif-Sicluna i presenta alternatives que no trenquen la unitat urbanística del poble. La supressió del pas a nivell per part de Adif es una solució que la coalició PSOE-Compromís, ara sí, amb el recolzament del PP declaren inviable.

L’Alcúdia de Crespins 29 d’octubre de 2015. Es convoca un ple extraordinari per presentar al.legacions a l’actual projecte i davant la no resposta d’Adif davant la sol.licitud de mantenir reunions i negociar millors solucions a la ja anomenada supressió del pas a nivell que l’Ajuntament en conjunt considera inviable. I és que a més de posar en risc la seguretat i el benestar ciutadà, supossarà greus molèsties pel pas de combois nocturns, problemes de connexió i marginalitat en el nucli urbà a l’altre costat de l’estació, que hui son 800 alcudians i alcudianes així com amb la veina població de Canals.

La proposta d’Adif-Sicluna consisteix a unir les vies suprimint el pas a nivell actual de l’estació. Construir un mur trencant el poble en dos i fer una passarel·la elevada per a vianants, A més l’empresa ferroviària pretén desviar el trafic per l’Avinguda 9 d’octubre, una de les zones amb més transit de vehicles del poble. Tot açò sense contar la declaració de zona inundable i per tant no urbanitzable que deixaria el nou carrer proposat per Adif en possibles condicions d’inseguretat ciutadana.

L’ ajuntament actual que sempre, ja des de l’oposició, ha deixat clara la seva postura davant l’acord Adif-Sicluna que trencà el consens de 2011 pel que fa al tema de la supressió del pas a nivell de l’estació de l’Alcúdia de Crespins, exigeix reunions amb membres de Adif per a què escolten els problemes que causarà aquesta obra i no antepose les seves solucions en nom de “l’interès general” al bé de tot un poble. I és que el mur previst, a banda d’altres inconvenients no esta insonoritzat i segons tècnics consultats per l’Ajuntament, el pas de trens de gran tonatge, com poden ser els de mercaderies a les hores nocturnes, poden molestar el descans dels ciutadans que resideixen a uns 200 metros de les vies.

El conveni Adif-Sicluna trenca el consens que es va aprovar per part de totes les forces polítiques en la reunió amb Adif a Madrid l’octubre de 2011 on es va proposar alternatives a la supressió del pas a nivell de la estació de ferrocarril amb la construcció d’un pas subterrani mixt per a vehicles i vianants i un altre pas subterrani per a vehicles que no afecte al trafic de l’Avinguda 9 d’octubre.

Després del malestar expressat al poble, la coalició PSOE-Compromís que governa l’Alcúdia de Crespins ha convocat un ple extraordinari per a paralitzar la solució proposada per l’empresa ferroviària i acceptada per lánterior alcalde del municipi Javier Sicluna aquest febrer. Es demana des de l’ajuntament noves negociacions amb Adif, tècniques i polítiques, per a tornar a la proposta aprovada en l’octubre de 2011 o buscar noves alternatives.

MAPA DIVISIÓ INTERNA ALCUDIA DE CRESPINS

Arxivat en: General, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *