Este és el darrer de la sèrie d’atacs que el col·lectiu ha patit en els últims mesos.

Esta nit el balcó i façana del nostre militant Toni Beltran han patit l’agressió d’un grup de vàndals i terroristes als que no els agradava la bandera que tenia penjada allà. Malgrat els danys materials, tant ell com la seua família han sortit il·lesos del llançament de pedres i botelles que podrien haver ferit o causat danys encara més greus al nostre company, la seua dona o les seues netes que els acompanyaven en esta nit de festes.

Este atac es produeix després d’una campanya en xarxes socials i premsa per part d’intolerants que no entenen ni estan capacitats per a comprendre que hi ha moltes formes de pensament i de viure la nostra pròpia identitat d’alcudians i valencians. Gent que creu que pot imposar als demés les banderes o símbols que porten damunt o pengen a sa casa. Gent que parla dels radicalismes d’altres per tal d’amagar el radicalisme propi que pretén imposar una única forma de veure les coses i del que surt esta violència i feixisme que totes les bones persones han de rebutjar.

Ens sembla molt greu que un partit que ha governat el nostre poble haja donat cobertura a esta campanya: Uns atacs que no respectaven la pluralitat necessària en una societat democràtica i que advertíem que podien acabar passant a majors. El més greu és que no es tracta d’un fet aïllat: Des de fa temps hem vist com la nostra crítica política era resposta amb atacs personals cada vegada més virulents. Una situació que va portar a que el nostre secretari local es dirigira per carta al president del Partit Popular del nostre poble després que un dels seus regidors acompanyat de vàries persones interrompera amb crits la preparació del nostre acte de presentació de campanya i de que eixe mateix dia una persona de l’entorn d’este mateix regidor insultara un dels nostres regidors quan passejava pel poble acompanyat pel diputat Joan Baldoví.

Uns fets que no han cessat amb l’inici de la nova legislatura on en lloc de la legítima crítica a la nostra participació al govern de coalició amb el PSPV hem rebut tota mena d’atacs basats molts d’ells en mentides i calúmnies. Hem vist com estos atacs s’incrementaven a mesura que s’acostaven les festes, acusant el nostre partit d’haver presentat determinades iniciatives respecte a himnes, banderes o religió que no han existit més que en la ment malalta d’aquells que se les han inventat. El covard atac patit anit per Toni i la seua Família no és més que l’expressió, esperem que final, d’una campanya rastrera i lamentable que té uns pares intel·lectuals ben clars: Aquells que no respecten la pluralitat de la nostra societat.

Considerem positiu que el Partit Popular del nostre poble haja condemnat l’atac i esperem que en el futur la seua acció d’oposició siga tan crítica com es mereixen els seus votants i el nostre poble, però que es faça dins les normes mínimes de convivència sense que puga tornar a servir com excusa per a que violents com els d’anit ens intenten empresonar a tots dins la seua perversitat i estretor mental.