Davant els comentaris interessats i les ganes de generar polèmiques estèrils d’alguns sobre la participació o no dels nostres regidors a actes religiosos volem manifestar el següent:

  • Des de fa temps els nostres regidors no participen de forma oficial a cap acte religiós. Ningú es pot mostrar sorprès ara per un fet que ja no és nou.
  • Els nostres regidors tenen un mandat democràtic rebut dels ciutadans que no té cap valor fora de l’àmbit polític i administratiu. Representem únicament als ciutadans en aquelles qüestions per a les que hem estat triats i que són les pròpies d’un ajuntament. Hem repassat la legislació i a cap lloc trobem que els ajuntaments tinguen competència en matèria religiosa.
  • Els regidors fora de la matèria municipal són ciutadans normals com qualsevol altre. Creure altra cosa implica viure en un estat mental d’èpoques passades, paternalistes i autoritàries on alguns pensaven que la ciutadania no tenia la capacitat de representar-se a si mateixa. Qui vol participar d’un acte religiós ho fa sense la necessitat que cap càrrec polític o administratiu el tutele o represente.
  • El marc constitucional i legislatiu del nostre estat, el marc legislatiu europeu i la declaració dels drets humans afirmen tant l’aconfesionalitat d’estat i administracions com la llibertat de culte. Intentar forçar la participació d’algú en un acte religiós implica tant una il·legalitat com un atac als drets humans i fonamentals.

Vist que cadascú té el dret a tenir i practicar les creences que s’estime oportunes i tal i com li vinga de gust i que els regidors fora de l’àmbit municipal són ciutadans particulars com qualsevol altre; el nostre col·lectiu va acordar que si algun dels nostres regidors vol participar a un acte religiós ho faça com el que és: Una persona més del nostre poble, sense ocupar cap lloc de preeminència ni destacat ni ostentar una autoritat que ni es té ni es vol tenir.