Les esmenes presentades demanen que es re-construïsca l’estació, que es faça un túnel que impediria que el poble puga ser tallat en dos – com pretén ADIF mitjançant l’actual projecte – i que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer mamprenga un projecte integral de recuperació del Riu dels Sants, garantint el seu cabal ecològic, al temps que millora l’estat del caixer i riberes.

Aquestes demandes és fan perquè són dins de les competències de l’estat i és el govern central l’encarregat de assumir les despeses dels mencionats problemes. Recordem que l’estació de L’Alcúdia de Crespins, que atén a diverses poblacions que sumen entre 20.000 i 25.000 persones, presta servei als viatgers en contenidors i altres elements prefabricats que causen notables molèsties a viatgers, que paguen el mateix que uns altres que reben un tracte millor en altres localitats.

Aquesta situació es perllonga des de fa anys, quan es va demolir l’antiga estació per danys estructurals després d’anys de falta de manteniment, i sense que de moment s’haja pres cap mesura per a corregir-la, a part de vagues promeses futures. Compromís per L’Alcúdia de Crespins sol·licita que es consigne la quantitat necessària per a desenvolupar com més prompte millor els projectes i obres necessaris, perquè els viatgers que acudeixen a aquesta estació reben el tracte digne que es mereixen.

Així mateix, en el tram actualment en obres annexe a l’estació existeix un pas a nivell que des d’ADIF es pretén substituir únicament per una passarel·la per a vianants. Compromís per L’Alcúdia de Crespins reclama que es consigne la quantitat necessària perquè es dissenye i construïsca al més prompte possible un pas subterrani per a vehicles en l’estació (Av. La Pau – C/ Maestro Serrano).

D’altra banda, el Riu dels Sants exerceix un important paper ecològic i social en la localitat de L’Alcúdia de Crespins. De fet, el seu paper ambiental ha sigut reconegut mitjançant la seua inclusió en el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana. Malgrat açò, el seu cabal és cada vegada més irregular per la proliferació de pous de reg que ho assequen diverses vegades a l’any, causant així una notable empitjorament ambiental, al que s’afigen altres problemes com la presència d’espècies invasores o l’afecció a la seua ribera per diferents obres públiques.

Compromis per L’Alcúdia de Crespins sol·licita que es dote dels fons necessaris per a l’adquisició de parcel·les en les riberes i l’execució d’un pla de regeneració i restauració d’aquestes riberes i que, de la mateixa forma, s’assigne de les infraestructures necessàries que garantisquen el cabal ecològic necessari per al manteniment del riu.