Ahir vam fer el primer plenari de la legislatura en el que ja els van notar els primers canvis en la forma de governar el nostre poble. Hem optat per la transparència i la participació i per això el plenari, front al costum anterior de fer-ho a les 14:00, es va celebrar a les 20:00 per a facilitar l’assistència de públic.

La primera part del plenari va correspondre a la distribució de les àrees de treball de l’ajuntament amb l’estructura que ja conegueu:

  • Roberto Granero, alcalde,

  • Pepe Garrigós, Vice-Alcalde

  • Yasmina Calabuig, regidora de cultura i festes.

  • Àngels Perales, regidora de serveis municipals.

  • Inma Penadés, regidora de serveis socials.

  • Pedro García, regidor d’urbanisme i medi ambient.

  • Diego Egido, regidor d’esports.

  • Florin Mihaita, regidor de promoció econòmica i noves tecnologies.

D’altra banda es van acordar també altres càrrecs com els membres de la junta de govern. Durant els anys del govern anterior van demanar que l’oposició també formara part d’esta junta que s’assabenta de tota la documentació i informació del municipi; cosa que sempre ens van negar. Ara des de l’altre costat hem decidit que el Partit Popular forme part de la junta de govern per a que la transparència al nostre ajuntament siga màxima.

La segon part del plenari es va centrar en les retribucions que rebran tant els regidors com els grups municipals. Quan vam signar el pacte de govern vam acordar que cap regidor cobrara vista la situació de econòmica de l’ajuntament. Però, ens hem trobat amb que l’entitat per a la que treballa l’alcalde s’ha negat a donar-li la flexibilitat horària que necessitaria per a poder a poder portar l’alcaldia amb l’atenció que es mereix el nostre poble. Per això hem transigit en que temporalment i mentre es busquen altres fonts de finançament externes a l’ajuntament o es soluciona la seua situació laboral, l’alcade cobre un sou d’uns 1.400 euros nets mensuals per una dedicació setmanal de 37,5 hores. Vista la situació personal d’una de les regidores, que ha de dedicar molt de temps a l’organització de les festes després que la comissió de festes lligada a l’equip de govern anterior dimitira i que no té cap altre ingrés, reba 230 euros bruts (als que se’ls ha de llevar IRPF i Seg. Social) per 15 hores de treball setmanal. En tot cas aquestos salaris suposen un cost notablement inferior al de l’anterior equip de govern (entre un 20 i un 30%) que serà encara més baix en quant es resolga la situació personal de l’alcalde. Cap regidor de compromís cobrarà pel seu treball a l’ajuntament i quan Pepe Garrigós ocupe l’alcaldia tampoc cobrarà ja que la compaginarà amb el seu treball actual.

En esta segon part del plenari es va acordar que cada grup municipal rebera també una xicoteta assignació per a pagar les despeses que implica el treball a l’ajuntament (fotocòpies, cridades telefòniques, desplaçaments, etc…). Esta assignació serà de 125 € mensuals per a PP i PSOE i 115 € per a Compromís.

La tercera part del plenari es va dedicar a un tema molt important per al nostre poble com és el mur d’ADIF. Com tots sabreu el Sr. Sicluna va signar un acord amb ADIF que els permetia no fer cap pas per a vehicles a l’actual pas a nivell, quedant únicament una passarel·la per a vianants per a comunicar les dos parts del nostre poble i per arribar al poble veí de Canals. Ahir dit acord va ser anul·lat amb vot unànime de tots els regidors. Celebrem que alguns reconeguen les seues errades del passat i comencen a treballar en el sentit majoritari de la nostra població. Este acord serà comunicat a ADIF a la major brevetat possible i serà el primer pas de la lluita que farem des de l’ajuntament per a impedir que es porte a terme esta barbaritat.

Si voleu conèixer millor el pacte de govern que hem signat el teniu a aquest enllaç.