Vistes les notícies aparegudes aquests dies sobre escàndols de corrupció i comissions que presumptament el Sr. Rus, president de la Diputació de València, hauria cobrat a empreses contractades a través de Diputació per a la realització d’obres o subministrament de materials. Compromís per l’Alcúdia de Crespins ha registrat, amb data cinc de maig, una petició a l’ajuntament sol·licitant informació relativa a empreses contractades per mitjà de la Central de Compres de la Diputació de València. Entitat que subministra materials a l’ajuntament, com els LEDs dels quals s’ha dotat el poble, així com les seues factures o en defecte d’açò limport corresponent.

Hem demanat també que s’informe sobre les empreses contractades per mitjà de la Diputació per a la realització de diverses obres dutes a terme en la nostra població, com la instal·lació de gespa artificial al nostre camp de futbol o més recentment la construcció d’una pista de pàdel, així com corresponents factures o imports de les actuacions esmentades.

Finalment, hem demanat també la relació d’empreses contractades per mitjà de la Diputació per a la prestació de determinats serveis o celebracions dutes a terme en la nostra localitat amb import de les mateixes.

Entre les empreses contractades per al subministrament de materials estaria INELCOM, que segons informació apareguda en el periòdic Levante hauria donat comissions a la fundació Aigua i Progrés.

Volem recordar que la citada empresa amb domicili fiscal a Xàtiva, va ser l’adjudicatària baix la responsabilitat de l’equip de govern del Sr. Sicluna per la substitució de les bombetes normals per LEDs en l’enllumenat públic. Obra per un valor aproximat de 80.000 Euros, i més recentment, també va ser triada com adjudicatària per al subministrament d’articles de il·luminació de tecnologia LED per a interior.

Per tal motiu i davant l’alarma ocasionada per les informacions sobre el senyor Rus, volem estudiar estes adjudicacions per investigar si hi ha sobrecosts o despeses no justificades, per a salvaguardar els interessos dels ciutadans del nostre poble i si trobem alguna irregularitat portar-la a la fiscalia anticorrupció.