Entre altres temes es van tractar també les continues agressions que pateix el protegit Riu dels Sants o els problemes derivats de la bambolla urbanística.

L’Eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià ha visitat l’Alcúdia de Crespins per a conèixer de primera mà problemes territorials que afecten al nostre poble i comarca per tal de treballar en l’Europarlament en defensa de l’interès de la nostra ciutadania.

Durant la visita, que es va realitzar en forma de passeig i diàleg obert amb tots els que van voler participar, Sebastià es va entrevistar amb membres de la Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera que el van informar sobre aquest projecte i els problemes que generaria a la nostra comarca. L’eurodiputat es va comprometre a prendre el relleu d’Andrés Perelló, que ja no està a Brussel·les, i treballar al comitè de peticions i les diferents institucions ambientals europees per tal d’evitar que aquesta amenaça no es convertisca mai en una realitat.

Jordi Sebastià va visitar també l’estació de l’Alcúdia de Crespins, on després de molts anys d’un abandonament de les instal·lacions que genera tota classe de problemes; ADIF s’ha presentat amb un nou projecte que a banda d’incrementar les molèsties a la ciutadania partiria el nostre poble en dos i dificultaria molt l’accés al poble veí de Canals amb el que es mantenen múltiples relacions que ens beneficien a tots. Una proposta, la d’ADIF, que va rebre l’aprovació de l’alcalde Sicluna que sembla que ara vol tapar la barbaritat que va signar tal i com està denunciant el nostre col·lectiu des de febrer. Gent del nostre poble va explicar a Sebastià com les seues vides es vorien afectades per la decisió d’ADIF de retallar en el nostre poble les inversions que malgasta en altres llocs. L’eurodiputat va acordar amb els assistents que mamprendria les actuacions necessàries per tal d’intentar evitar que aquest projecte perjudique al nostre poble.

Seguidament es va visitar una de les urbanitzacions buides que generen un gran cost econòmic i ambiental al nostre poble i que resten com a testimoni de la mala gestió urbanística que s’ha desenvolupat. En dita visita es va reflexionar en com des de les institucions governades pel PP es defensa un model econòmic especulatiu que a la llarga perjudica a tots. Un model que a més a més es contraposa al que es defensa des de la Unió Europea i des de Compromís, que vol recuperar la nostra economia amb sectors com l’industrial, el tecnològic, l’ambiental o el de les energies renovables que servirien per a generar benestar sostenible per a moltes generacions.

La visita va finalitzar a l’entorn del Riu dels Sants que tot i ser una massa d’aigua protegida i inclosa al Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana es tractat com una séquia per alguns amb la complicitat de diverses administracions, entre elles el nostre ajuntament. Recentment aquest maltractament ha augmentat en fer-se una neteja del seu recorregut amb maquinària pesada que ha causat greus perjudicis ambientals que ja està en mans de la fiscalia. Una neteja que es va fer amb la complicitat de l’alcalde Sicluna segons els propis responsables de l’actuació, que afirmen que estava perfectament assabentat del que pensaven fer. Sebastià treballarà a la Unió Europea, que tutela les polítiques ambientals i les zones protegides, per a que el Riu dels Sants es tracte com el que és realment, un riu, i no com un canal de rec amb el que es pot fer el que vinga de gust. Un treball que com es va dir a la reunió beneficiaria a tots, perquè un riu protegit i amb un cabal estable, portaria sempre aigua que beneficiaria al medi ambient però suposaria també un important estalvi per als regants de la zona.

El nostre col·lectiu vol agrair a Jordi Sebastià l’interès que ha mostrat en conèixer els problemes que ens afecten i com s’ha oferit a treballar pel benestar de totes les alcudianes i alcudians i resta de veïns de la Costera.