Davant el silenci de Sicluna, Compromís per L’Alcúdia de Crespins convocarà una nova assemblea oberta a tota la ciutadania per recolir el seu sentir sobre les obres d’ADIF, el macroabocador, el riu Sants i altres qüestions territorials.

El passat 9 de febrer Compromís va lliurar una instància dirigida Javier Sicluna demanant que, en primer lloc, informara als veïns i veïnes sobre les modificacions que Adif té previst dur a terme respecte el projecte aprovat en 2011 pel Ple de la Corporació Municipal Aquesta modificació suposa un canvi substancial respecte a l’inicial, ja que substitueix un pas inferior mixt de circulació de vianants i de vehicles per una passarel·la per vianants en la mateixa estació. En segon lloc, Compromís sol·licitava que aquesta modificació fora portada a Ple. Però no va haver cap resposta de part de la Corporació Municipal.

Així mateix el 16 de febrer, va lliurar una moció a l’equip de govern demanant també que l’Ajuntament realitzara totes les al·legacions necessàries per impedir aquesta barbaritat que partirà el poble en dos i l’aïllarà del poble veí de Canals.

No obstant, com ve sent habitual l’equip de govern de Sicluna, no solament no ha donat cap resposta, sinó que a més ha menyspreat pràcticament totes les peticions ciutadanes en matèria de territori que el nostre col·lectiu li ha traslladat. Sicluna i els seus regidors no han volgut escoltar l’opinió ciutadana en temes tan importants per al nostre futur com el projecte d’ADIF, el macroabocador de Llanera o el nostre principal actiu ambiental, el Riu dels Sants. Aquest ha patit recentment una agressió brutal amagada baix la forma d’una neteja i que s’ha executat amb permís de l’equip de govern de Sicluna i, pel que sabem, amb l’ús de mitjans municipals.

Compromís, que ja va recollir el passat 6 de febrer les inquietuds de la ciutadania en una assemblea informativa, en convocarà una de nou, on s’informarà de la situació actual i de les previssions futures respecte al projecte d’Adif, el macroabocador de Llanera i altres problemes territorials que ens afecten. Així mateix, també es tractarà de possibles alternatives de futur per al poble, com les energies renovables, la recuperació de l’agricultura o les possibles millores ambientals que defensades pel nostre partit. L’assemblea acabarà amb la redacció d’un manifest que Compromís incorporarà al seu programa de govern i que també serà lliurat a l’Ajuntament, perquè l’equip de govern escolte d’una volta per totes l’opinió dels ciutadans i les ciutadanes de L’Alcúdia de Crespins.

A més, dins dels actes de precampanya està previst que el proper 2 de maig Mònica Oltra, la candidata per Compromís a la Generalitat, visite l’Alcúdia de Crespins per conèixer de primera mà tota aquesta problemàtica.