El grup municipal Compromís per l’Alcúdia de Crespins lamenta que el govern del PP trie el jutge de pau sense participació ciutadana Hui el Partit Popular ha tornat a aprofitar la seua majoria absoluta per a imposar al nostre poble un càrrec com el de jutge de pau que hauria de ser de consens. Des de Compromís hem decidit abstenir-nos per a mostrar la nostra repulsa per un mètode que sols té en compte la voluntat dels regidors sense obrir el procés a la necessària participació ciutadana. Una postura habitual del Partit Popular al nostre poble que rebutja sistemàticament qualsevol iniciativa que implique que els ciutadans tenen alguna cos a fer a més de votar cada quatre anys.

Volem aclarir que no dubtem de la capacitat de la persona triada però que considerem que el procediment d’elecció no és el cal. Creguem que la tria d’aquest càrrec deuria d’haver-se fet després d’una consulta popular ciutadana directa o per mitjà de mecanismes com el Consell de Participació Ciutadana. Un mecanisme que el PP manté arraconat i oblidat però que nosaltres posarem de nou en funcionament quan governem. Sistemes que garantisquen que càrrecs amb una importància vital en la vida quotidiana en el poble es trien per algun motiu més que els interessos polítics dels regidors en el ple.

Com que creguem en la participació, la nostra abstenció a la votació és també fruit de dita participació. Vam  fer una consulta en les xarxes socials en la que la gent podia triar entre quatre opcions: Votar a un dels tres candidats presentats o abstenir-nos per a mostrar que no estem d’acord en el procediment seguit. Esta darrera postura va ser la majoritària entre la ciutadania i també entre la nostra militància i la que hem traslladat al ple.

D’altra banda, la llei del Poder Judicial indica que les persones que posseïsquen el càrrec no poden pertànyer a cap partit polític. Casualment o no, el recent el recentment triat Jutge de Pau i independentment de la seua capacitat per a dur a terme les seues funcions, ha sigut un reconegut militant del Partit Popular al nostre poble , ocupant fins el més de març passat un càrrec de responsabilitat al nostre ajuntament. Desconeixem  fins a quan ha mantingut aquesta militància, i si la seua baixa en el partit popular ha tingut alguna cosa a vore en esta designació. Però considerem que este és, al menys, un fet cridaner.

Compromís per l’Alcúdia de Crespins

FLYER PEPE TORNA A SOMRIURE REDU