Compromís denuncia que l’ajuntament és incapaç de resoldre els problemes de contaminació de les aigües.

Un abandonament que causa greus problemes i multes continuades.

Ha arribat a les nostres mans documentació que demostra que els problemes de contaminació de les nostres aigües que hem denunciat durant tota la nostra legislatura lluny d’haver-se resolt continuen com sempre. Uns problemes agreujats per una ordenança d’abocaments aprovada per l’actual equip de govern amb la seua majoria absoluta i que ha creat els forats necessaris per a que aquells que contaminen no es facen responsables de tot el mal que han causat.

Hem estat informat en les darreres setmanes d’una sèrie de situacions que ens confirmen que l’alcalde Sicluna i els seus regidors, lluny d’haver treballat per a millorar la salut i benestar dels seus ciutadans, han tractat aquest tema tan greu amb la mateixa deixadesa que la resta d’àrees municipals durant tota la legislatura.

Primer vam descobrir que una empresa havia estat denunciada i sancionada amb una multa menor per abocaments de residus tòxics, una situació que no és nova i que porta ja massa temps repetint-se. Poc després han arribat a les nostres mans altres dues informacions encara més preocupants: Que l’ajuntament encara no ha fet front als 4,906,20 euros més interessos que li corresponen d’una multa de 2010 per motius similars i que a la depuradora que compartim amb Canals les aigües arriben amb uns continguts de Crom (un metall pesat) que pràcticament multipliquen per 10 els valors permesos. Aquesta situació causa que els sobrecosts als que va fer front l’Estació de Depuració en gener foren de 23.651 euros i dels que el nostre poble haurà de pagar una part important. Dos quantitats a les que haurem de fer front els veïns i que podrien ser dedicades a qüestions molt més necessàries a una població castigada per la crisi i ajudar a moltes famílies a viure amb dignitat.

Aquestos perjudicis van molt més enllà, ja que als econòmics cal afegir els ambientals i també el perjudici que s’està causant a les persones del nostres poble. Estos elements contaminants passen pels llocs on fem la nostra vida i per allà no van passant van deixant un rastre perillós que paguem amb pèrdua de salut. Si els ciutadans ens donen l’oportunitat durant la propera legislatura treballarem per a resoldre aquesta problemàtica contra la que Sicluna i els seus han fet res o molt poc. Forçarem a que tots complim la llei per a garantir el benestar, però ho farem de forma flexible ajudant a que aquells que tinguen bona voluntat per a resoldre els problemes ambientals que causen ho facen amb el recolzament del nostre poble i ajuntament. També desenvoluparem polítiques preventives que ajuden a detectar les possibles situacions que puguen sorgir i establir les actuacions necessàries per a que les amenaces potencials no es transformen en problemes reals.

Creguem que el Sr. Sicluna hauria d’haver pres en els seus 8 anys de govern les mesures necessàries per a que no paguem tots amb diners i salut els beneficis d’uns pocs. Esperem que en maig les urnes li facen pagar el preu de la seua deixadesa.

doc_1_EPSAR

DOC_2_1

DOC_2_2

DENUNCIA_EMPRESA_CONTAMINANT

Arxivat en: Comarcal, General, Local, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *