Coalició Compromís per l’Alcúdia de Crespins va informar recentment sobre la intenció d’ADIF de modificar l’acord signat fa 4 anys entre el nostre Ajuntament i l’empresa sobre el projecte “Supresión del paso a nivel del P-K. 50/623 de la línea BIF. Vallada – BIF. Alcúdia”-   que afecta a la zona de l’estació de l’Alcúdia de Crespins. El nostre col·lectiu s’ha assabentat que l’alcalde, Javier Sicluna, ha signat ja amb Adif l’acord de modificació del projecte sense informar als veïns ni donar cap explicació al respecte.

Una vegada més, l’alcalde ignora un acord Plenari decidit per unanimitat (desembre de 2011) al qual va participar l’actual equip de govern. En l’acord original, el poble va ser informat i va tenir possibilitat de traslladar la seua opinió en un ple i altres reunions que es van organitzar. Vist l’obscurantisme amb el que Sicluna s ’obstina ara, i després d’haver realitzat nosaltres una assemblea ciutadana per explicar els canvis que vol fer ADIF i que perjudicaran a la nostra població, vam registrar una petició a l’alcalde per a que informara a la ciutadania dels canvis en el projecte i que la modificació fora portada a Plenari per a saber què s’opinava i decidir el que s’havia de fer. Aquesta petició ja va ser traslladada anterior i verbalment pel portaveu del grup municipal a l’alcalde en la reunió mantinguda amb Adif. Unes peticions ignorades olímpicament per Sicluna a l’hora de signar l’acord.

Lamentem profundament l’actuació de Sicluna, sense informar i ignorant uns veïns que patiran les conseqüències d’una modificació en el projecte que, de portar-se a terme; repercutiran molt negativament en l’economia i benestar del poble. El darrer Butlletí d’Informació Municipal (BIM) podria haver servit per, al menys, informar els veïns sobre la situació en lloc del pamflet propagandístic pagat amb diners de tots que es va distribuir. Un fet encara més greu si es té en compte que en tota la legislatura sols s’han publicat dos BIM i justament ara que s’acosten eleccions.

Cal també assenyalar que aquesta signatura no és un fet aïllat sinó que s’integra en un abandó total per part de l’equip de govern. No de bades, Compromís per l’Alcúdia de Crespins va demanar que els pressupostos de l’estat contemplaren la construcció d’una nova estació, vist que des de l’alcaldia es tolera que es preste un servei de mala qualitat en barracons des que es va tombar l’antiga. Una proposta d’esmena que va ser tombada pel Partit Popular en el que milita el Sr. Sicluna i el seu equip.

Les modificacions que ara proposa ADIF suposaran la pèrdua d’una part important del projecte, substituint un pas inferior mixt per a vianants i un carril per a cotxes en el mateix pas actual, per una passarel·la elevada sols per a vianants. Un canvi que dificultaria la relació i comunicació entre les dues part de l’Alcúdia de Crespins, dividides ja per la via , atès que l’actual pas suposa l’eix principal de comunicació entre elles i també amb el poble veí de Canals. L’alcalde Sicluna deuria rectificar, no signar unilateralment i escoltar la veu dels veïns i altres partits polítics. Quan actua pel seu compte i sense dir res a ningú ja ha demostrat que és un perill per al poble.