Demanem a Sicluna que informe al poble sobre els canvis en les obres d’ADIF.

Fa uns dies ens vam assabentar que ADIF, després de mantenir les obres de les vies parades al nostre poble durant anys, volia fer canvis importants en el projecte original que havia presentat. Vista la importància d’aquests canvis i seguint amb la nostra voluntat de donar veu a la gent i posar-nos al seu servei; vam decidir celebrar una assemblea ciutadana oberta el passat divendres a la que vam explicar quins són els canvis proposats per ADIF i acordar què faríem al respecte. A l’assemblea van acudir també membres del col·lectiu Compromís per Canals ja que aquestes obres també afecten al seu poble d’alguna forma.

A l’assemblea, el nostre regidor Pedro García León va explicar que ADIF, que s’havia compromès a habilitar tres passos per a vehicles, fent un nou i adequant altres dos; volia ara reduir la proposta a fer obres a un únic pas (el que es faria de nou) i fent únicament una passarel·la per a vianants a l’actual pas a nivell. A l’assemblea els participants van mostrar el malestar per una proposta que dificultarà la relació entre les dos parts del poble dividides per la via i la relació amb el poble veí de Canals. La majoria dels assistents va manifestar també que semblava que ara ADIF venia amb retallades perquè no té diners per a fer una obra en condicions, però té molta pressa en que els trens tornen a passar entre l’Alcúdia de Crespins i Moixent. Una situació de la que el nostre poble no és responsable i que no té perquè pagar. I més si es té en compte que som pràcticament l’únic poble actualment entre Moixent i l’Àrea Metropolitana de València amb el casc urbà partit en dos (altres pobles tenen vies a prop però a l’altra part d’aquestes sols tenen polígons industrials o edificacions aïllades). Els assistents van considerar també com lamentable la política d’ADIF que malbarata diners en obres faraòniques com les dels AVE mentre les rodalies que presten servei a una majoria de ciutadans han de fer front a retallades com aquestes. A l’assemblea va semblar especialment greu que ADIF vulga disfressar aquest situació assenyalant unes impossibilitats tècniques que es veu que no eren tals fa uns anys quan va presentar el seu projecte original.

Els assistents van valorar també com molt negatiu que l’alcalde Sicluna i el seu equip de govern semblen dispostos a acceptar aquesta situació i més sense informar al poble d’un projecte que pot acabar afectant el benestar i economia del poble. Acabats els torns d’intervenció i debat es van prendre els següents acords que el nostre col·lectiu està ja portant a terme:

  1. Demanar que els canvis en les obres es tracten en un plenari municipal obert a l’assistència i participació dels ciutadans.
  2. Demanar que l’alcalde i l’equip de govern organitzen un acte informatiu per tal d’explicar a la població quins són estos canvis i el que poden implicar.
  3. Demanar que en el seu moment l’ajuntament presente les al·legacions necessàries i desenvolupe altres actuacions que impliquen que el que es fa el projecte original o altre encara millor.
  4. El nostre grup pel seu compte també farà al·legacions i tot el que estiga en la seua mà per a impedir que el poble resulte perjudicat per estos canvis.

En el cas que l’equip de govern es negue a aquestes propostes estudiarem en altra assemblea les mobilitzacions i mesures de pressió que es consideren oportunes per a defendre l’interès ciutadà.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *